Otvorene su prijave za Social Impact Award – internacionalni program za razvoj društvenog preduzetništva

Zvanično je otvoren sedmi po redu Social Impact Award program u Srbiji koji pruža mentorsku i finansijsku podršku mladima u razvijanju inovativnih rešenja za probleme 21. veka. Zato pozivamo sve koji žele da osvoje podršku za pokretanje i razvoj sopstvenih biznisa da se registruju na sajtu Social Impact Award Serbia i prijave svoju ideju.

Social Impact Award je jedan od najvećih internacionalnih programa za razvoj društvenog preduzetništva među mladima. Sprovodi se u 14 zemalja na 3 kontinenta, a u Srbiji ga organizuje nevladina organizacija ‘Razlivalište’ uz podršku Erste Banke, kompanije Vip mobile, kompanije SAP, Coca – Cola HBC Serbia, američke ambasade i ERSTE Fondacije.

Šta podrazumeva učešće u programu?

Svi timovi i pojedinci koji se prijave do 28. maja prolaze proces selekcije i ocenjivanje stručnog žirija. Na osnovu njihovih glasova 10 najboljih biznis ideja ulazi u finale. Finalisti/kinje zatim prolaze kroz period inkubacije – tri meseca intenzivnog rada na razvoju projekata sa dodeljenim mentorima i ekspertima (period od jula do septembra).

Svi finalisti imaće priliku da na zvaničnoj dodeli nagrada u novembru predstave finalne projekte na kojima su radili tokom perioda inkubacije, a 3 najbolja tima očekuju sjajne nagrade:

  • 1500€ početnog kapitala
  • Nastavak mentorske podrške
  • Poziv na Social Impact Award Summit koji okuplja pobednike programa iz celog sveta (ove godine održava se online)

Još jedan, četvrti tim koji bude imao najviše glasova publike takođe dobija nastavak mentorske podrške kao i poziv na Social Impact Award Summit.

Ko može da se prijavi?

Pravo na učešće imaju svi državljani i državljanke Srbije starosti od 15 do 30 godina (svi aplikanti moraju biti rođeni između 1991. i 2006. godine).

Projekti koji konkurišu ne smeju primiti formalnu start-up podršku pre konkurisanja. Pod formalnom start-up podrškom smatramo finansijsku podršku treće strane koja prelazi vrednost od 3.000€ (anđeoske investicije, grantovi, nagrade..).

Ideja ne sme biti starija od 1. januara 2020. godine.

Projekti koji su se takmičili prethodnih godina, osim pobedničkih, mogu ponovo da konkurišu u 2021. ukoliko ispunjavaju ostale kriterijume.

Kako do prijave?

Ukoliko želiš da prijaviš svoju ideju, utičeš na svoje okruženje, da se razvijaš, ali i upoznaš nove ljude, to možeš učiniti putem ovog linka.

Za sve nedoumice i pitanja odgovaramo putem Instagram i Facebook stranice ili putem mail-a na sara.cortan@razlivaliste.org. Više informacija o programu nalazi se na sajtu serbia.socialimpactaward.net.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on skype
Skype
Share on telegram
Telegram
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Ostali članci

Podrška neformalnim grupama

Prezentacija Poziva za program podrške neformalnim grupama je održana u Kosjeriću 22. februara u 15 sati u prostorijama AKC Poligon. Ovaj program je namenjen grupama…

Kreativna sekcija udruženja MOMO

Naši prijatelji iz udruženja „MOMO- interdisciplinarni centar“ su proteklih meseci u našem prostoru AKC Poligon realizovali nekoliko svojih edukatvnih radionica uz učešće naših kreativnih školaraca…

Predstava Krila u AKC Poligon

U subotu, 16. decembra smo imali čast i priliku da ugostimo naše prijatelje AKC Gnezdo iz Kruševca koji su u prostoru AKC Poligon izveli autorsku…