POST K`O VID izložba Zorana Rajšića

U periodu od 27. novembra do 4. decembra u AKC Poligon, u organizaciji udruženja K-town group održana je izložba pod nazivom POST K`O VID likovnog umetnika Zorana Rajšića, u produkciji Reprezentativnog udruženja u kulturi BAZAART i uz podršku Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije.

Izložbu čine 23 odabrana rada iz ciklusa Poruke bez reči, rađena tehnikom lavirani tuš na papiru. Postavka je dopunjena interaktivnim segmentom u formi mejl arta, što podrazumeva da su pojedini radovi odštampani na dopisnicama koje su posetioci izložbe pozvani da pošalju nekoj osobi.

Radovi su proistekali iz potrebe umetnika da nakon iskustva izolacije izazvane pandemijom ostvari kontakt sa dragim osobama, a izložba ima simboličku vrednost obnavljanja ometenih kontakata i komunikacije među ljudima i u zajednici.

 

Zoran Rajšić je samostalni likovni umetnik iz Beograda, član Udruženja likovnih umetnika Srbije (ULUS), MAPA Balkon, BAZAART-a i  Srpskog akademskog društva „Vizantija“.

Učestvovao je u više samostalnih i grupnih izložbi u Srbiji i regionu, među kojima se izdvajaju IN MEMORIAM SRPSKOM SELU (DNK za veštačku oplodnju), 8 AUTENTIČNIH, Međunarodna grupna izložba KOLAŽA I ASAMBLAŽA, Memorijal Jovan Marković – Kameni, PORTRET KROZ VREME.

Autor je performansa izvođenih u Srbiji i Evropi, među kojima se izdvajaju SEDAM DANA, OTKRIVANjE, BAKA JE MRTVA, UBILI SMO JE TI I JA, BLUE VESPER, ONLY RED i LEPOTE ŽIVOTA.

Na zatvaranju izložbe, naši sugađani su imali priliku da vide i performans pod nazivom “Jače, da osetim da sam živa” u izvođenju beogradske umetnice Nataše Milojević.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on skype
Skype
Share on telegram
Telegram
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Ostali članci

18. turneja festivala Slobodna zona

U periodu 18.-19. maj u prostoru AKC Poligon biće prikazani odabrani filmovi 18. turneje filmskog festivala Slobodna zona. Rapored projekcija je sledeći: 18.05. u 20:00…

Podrška neformalnim grupama

Prezentacija Poziva za program podrške neformalnim grupama je održana u Kosjeriću 22. februara u 15 sati u prostorijama AKC Poligon. Ovaj program je namenjen grupama…

Kreativna sekcija udruženja MOMO

Naši prijatelji iz udruženja „MOMO- interdisciplinarni centar“ su proteklih meseci u našem prostoru AKC Poligon realizovali nekoliko svojih edukatvnih radionica uz učešće naših kreativnih školaraca…