Završen projekat „Ne biti isti, ne biti slobodan“

U prethodnih nekoliko meseci, kreativci iz Kosjerića i okoline su pohađali likovne, književne, psihološke i ekološke radionice, u okviru kojih su stekli nova znanja i veštine, a sve u organizaciji udruženja K-town group.

Književni radovi bili su idejna osnova likovnih radova, u okviru kojih je oslikavano posuđe po motivima radova naših Kosjeraca, Petra Lazića i Lize Marić Križanić. Motivi iz zbirke pesama “Opelo za mrtvo more”, našli su se i na stikerima, koji su postali deo dekoracije AKC Poligon, a ovaj prostor je dobio i novi unutrašnji mural. Sve zajedno prikazali smo našim sugrađanima na završnoj izložbi.

Organizovali smo izložbu naših radova u selu Varda i to na otvorenom, što je za ovo selo bilo svojevrsno iznenađenje imajući u vidu potpuni nedostatak bilo kakvih kulturnih aktivnosti.
Bavili smo se i ekologijom, teorijski i praktično! Sadili smo začinsko bilje i cveća a zatim od smeća očistili obližnji park i sportski centar.

Inicijativu “Ne biti isti, ne biti slobodan” podržao je projekat Nemačke razvojne saradnje “Perspektive za mlade u ruralnim sredinama u Srbiji”, koji sprovodi GIZ u partnerstvu sa Ministarstvom turizma i omladine Republike Srbije i Fondacija Jelena Šantić“.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on skype
Skype
Share on telegram
Telegram
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Ostali članci

Podrška neformalnim grupama

Prezentacija Poziva za program podrške neformalnim grupama je održana u Kosjeriću 22. februara u 15 sati u prostorijama AKC Poligon. Ovaj program je namenjen grupama…

Kreativna sekcija udruženja MOMO

Naši prijatelji iz udruženja „MOMO- interdisciplinarni centar“ su proteklih meseci u našem prostoru AKC Poligon realizovali nekoliko svojih edukatvnih radionica uz učešće naših kreativnih školaraca…

Predstava Krila u AKC Poligon

U subotu, 16. decembra smo imali čast i priliku da ugostimo naše prijatelje AKC Gnezdo iz Kruševca koji su u prostoru AKC Poligon izveli autorsku…