Završen projekat „Ne biti isti, ne biti slobodan“

U prethodnih nekoliko meseci, kreativci iz Kosjerića i okoline su pohađali likovne, književne, psihološke i ekološke radionice, u okviru kojih su stekli nova znanja i veštine, a sve u organizaciji udruženja K-town group.

Književni radovi bili su idejna osnova likovnih radova, u okviru kojih je oslikavano posuđe po motivima radova naših Kosjeraca, Petra Lazića i Lize Marić Križanić. Motivi iz zbirke pesama “Opelo za mrtvo more”, našli su se i na stikerima, koji su postali deo dekoracije AKC Poligon, a ovaj prostor je dobio i novi unutrašnji mural. Sve zajedno prikazali smo našim sugrađanima na završnoj izložbi.

Organizovali smo izložbu naših radova u selu Varda i to na otvorenom, što je za ovo selo bilo svojevrsno iznenađenje imajući u vidu potpuni nedostatak bilo kakvih kulturnih aktivnosti.
Bavili smo se i ekologijom, teorijski i praktično! Sadili smo začinsko bilje i cveća a zatim od smeća očistili obližnji park i sportski centar.

Inicijativu “Ne biti isti, ne biti slobodan” podržao je projekat Nemačke razvojne saradnje “Perspektive za mlade u ruralnim sredinama u Srbiji”, koji sprovodi GIZ u partnerstvu sa Ministarstvom turizma i omladine Republike Srbije i Fondacija Jelena Šantić“.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on skype
Skype
Share on telegram
Telegram
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Ostali članci

Dani Petra Lazića

Završeni su četvrti dani Petra Lazića a u našem AKC POLIGON je održana većina programa. Najpre smo imali priliku da pogledamo izložbu fotografija našeg sugrađanina…

Svirka nekadašnjeg benda “Smrek si”

U sredu, 19. jula nakon “superćelijske” oluje, u našem AKC POLIGON održana je svirka nekadašnjeg benda “Smrek si” čiji je frontmen bio Marko Sredić, Kosjerac…